fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію. Україна виконає свої зобов’язання перед ЄС – Володимир Рибак

  Голова Верховної Ради Володимир Рибак не сумнівається, що Україна виконає свої зобов’язання перед Європейським Союзом і сподівається, що підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

 "Сьогодні з ЄС ми домовилися, які головні питання ми повинні у вересні-жовтні розглянути. Я бачу, що ми виконаємо свої зобов’язання і сподіваюся, що вже в кінці листопада буде підписано угоду з ЄС", – заявив він в інтерв’ю двом українським телеканалам та агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер у Києві.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 В.Рибак нагадав, що Україна вже виконала більшу частину своїх зобов’язань перед Радою Європи. "Однак у вересні та жовтні депутатам треба об’єднатися і прийняти ще ряд законів, які чекає сьогодні європейське суспільство, і які є нашими зобов’язаннями", – сказав спікер.

 Спікер нагадав, що народним депутатам України належить прийняти законопроекти про прокуратуру, про судоустрій та виборче законодавство, "це три головні питання".

 В.Рибак також зазначив, що питання підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – "дуже важливе питання для нашої держави, від якого залежатиме подальший розвиток нашої".

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Він зазначив, що є домовленість з керівниками фракцій про те, що на першому сесійному тижні у вересні будуть розглянуті законопроекти, які "мають відношення до адаптації українського законодавства (до європейського – ІФ)".

 "Що стосується євроінтеграційних законів, я не бачу, що будуть якісь непорозуміння, і ми щось не зможемо прийняти", – підкреслив В.Рибак.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: