fbpx
Політика

Нинішня Київрада буде неодмінно працювати – Олександр Попов

  Призначення дати виборів у Києві знаходиться в компетенції Верховної Ради, а нинішня Київрада буде неодмінно працювати, заявляє голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Олександр Попов.

 "З точки зору реальності провести вибори восени – відповідно до законодавства, від моменту прийняття рішення про дату виборів до самої дати має пройти 2,5 місяці. Дата виборів – питання Верховної Ради. Що стосується проведення сесії (Київради – ІФ), то, по-моєму, заграватися в політику, коли йдеться про соціальний захист людей, і протиставляти політику інтересам всіх киян – непорядно", – сказав він у ході гарячої лінії в газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання, коли, на його думку, відбудуться вибори мера і Київради і наскільки реально це нинішньої осені.

 О.Попов запевнив, що Київрада "обов’язково буде працювати". "Ми будемо просити їх призначати засідання і голосувати за ті рішення, які допомагають розвивати місто і вирішувати проблеми киян. До речы, на найближчі засідання плануємо виносити рішення про прототип страхової медицини (йдеться про безкоштовне медобслуговування та забезпеченні медикаментами поки тільки чорнобильців та афганців, потім, якщо програма добре себе зарекомендує, то і всіх киян), обговорювати проект бюджету і програму соцекономрозвитку на майбутній рік", – розповів глава КМДА.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як повідомлялося, опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання. При цьому народні депутати, обрані до столичних мажоритарних округів, заявили, що опозиція дозволить проведення Київради тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада призначить позачергові місцеві вибори в столиці.

 Опозиція неодноразово вносила законопроекти і проекти постанов про проведення виборів у столиці в поточному році. Один з останніх – проект постанови , ініціаторами якого є народні депутати (фракція "Батьківщина") Олександр Чорноволенко та Юрій Одарченко, пропонує призначити датою позачергових виборів київського міського голови та депутатів Київської міської ради 10 листопада 2013.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 9 серпня Окружний адміністративний суд Києва визнав діяльність Київської міської ради правомочною, а скликання і проведення його сесій – законним.

 19 серпня депутати Київради від більшості за 12 хвилин розглянули і прийняли 4 постанови і 3 звернення до Верховної Ради, і секретар Київради Галина Герега закрила позачергове сесійне засідання.

 Засідання проходило у супроводі штурму будівлі Київради народними депутатами від опозиції, з биттям скла і сутичками з правоохоронцями.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: