fbpx
Інновації

Компанія Ахметова буде збирати потяги Hyundai Rotem?

 Холдинг «Гірничі машини», який входить в «ахметовську групу» «СКМ», займеться виробництвом залізничної техніки. Виробляти техніку холдинг буде на Дружківському машинобудівному заводі. Ще в червні була зареєстрована фірма «Ротем Україна» , яка в даний момент веде переговори про випуск рухомого складу з південнокорейськими колегами з Hyundai Rotem . За наявними даними, вартість аналогічних проектів в Україні, Туреччині та Росії оцінюється від 15 мільйонів до 300 мільйонів доларів.

 Компанія «Ротем Україна», за даними «Інформаційно – ресурсного центру», була створена 3 липня 2013 року. Основні види діяльності компанії – виробництво рухомого складу і залізничних локомотивів, що зазначено в реєстраційних документах. Адреса компанії «Ротем Україна» – Донецька область, Дружківка, вулиця Леніна, 7. Варто відзначити, що адреса компанії збігається з адресою Дружківського машинобудівного заводу.

 Крім того, статутний фонд компанії «Ротем» склав 1000 гривень, 99% у ній належить холдингу «Гірничі машини» , а 1 % – Дружковському заводу . Голова «Ротем Україна» – Андрій Афіногенов, директор з правового забезпечення холдингу «Гірничі машини» .

 Нагадаємо, що Дружківський машинобудівний завод випускає гірничо-шахтне устаткування, а також дизелевози і електровози. Минулий рік завод закінчив із прибутком на 11 мільйонів доларів і виручкою на 110 мільйонів доларів. Цей завод входить в машинобудівний холдинг «СКМ» – «Гірські машини» . Виручка холдингу за 2012 рік – 415 000 000 доларів.

 В даний момент на заводі «впроваджується проект по концентрації виробництва». Про це повідомила директор з корпоративних комунікацій холдингу Олена Плахова. Деякі цехи об’єднають, а на звільненому місці розмістять нове виробництво.

 «Ми ведемо переговори як з українськими, так і з іноземними потенційними інвесторами, в тому числі і з Hyundai Rotem. Нюанси переговорів не підлягають розголошенню, тому що вони знаходяться на початковому етапі» , – підсумувала Олена Плахова.

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: