fbpx
Без категорії

Дзюдо. Чемпіонат світу. Перша бронза для України

На чемпіонаті світу з дзюдо, який зараз проходить у бразильському Ріо-де-Жанейро, українські спортсмени встигли завоювати першу нагороду.

У ваговій категорії до 66-ти кг Георгій Зантарая піднявся на третю сходинку п’єдесталу пошани. Про це повідомили у прес-службі НОК України.

Як завжди, перед від’їздом на найважливіший старт у сезоні киянин не приховував амбіцій і сміливо заявив, що їде в Ріо-де-Жанейро за нагородою. Як підсумок – слова Георгія Зантарая не розійшлися з ділом.

Варто відзначити, що цей чемпіонат світу набув особливого значення у зв’язку із зміною Георгієм звичної ваговій категорії з "до 60 кг" на "до 66 кг". Однак виступ киянина у своїй підгрупі показав, що український спортсмен готовий перемагати і в «новій вазі». Вигравши перші 4 поєдинки, Георгій Зантарая вийшов у півфінал змагань.

Дзюдоїст Азамат Мукані з Казахстану став єдиним спортсменом, якому вдалося перемогти колегу з України. На жаль, відіграти оцінку «ваза-арі» київський дзюдоїст так і не зміг.

У бій з росіянином Михайлом Пуляєвим, в якому і вирішувалася доля бронзової нагороди, українець після підказок тренера таки провів вдалу атаку. Після цього Зантарая отримав дострокову перемогу – «іппон».

Нагадаємо, що це вже четверта нагорода київського дзюдоїста, яка була завойована ним на чемпіонатах світу. В останньому олімпійському циклі у вазі до 60-ти кг Георгій Зантарая зібрав повний комплект медалей.

Додамо, що збірна України з дзюдо вирушила на чемпіонат світу в наступному складі:

-Чоловіки: Георгій Зантарая, Геворг Хачатрян, Сергій Дребот, Володимир Сорока, Віталій Дудчик, Валентин Греков, Кеджау Ньябалі, Артем Блошенко, Дмитро Лучина, Віталій Попович, Станіслав Бондаренко;

-Жінки: Марина Черняк, Марина Крот, Марія Буйок, Інна Черняк, Шушана Гевондян, Світлана Чепуріна, Луїза Гайнутдінова, Вікторія Туркс.

За матеріалами: noc – ukr.org, isport.ua

Читайте також: