fbpx
Інновації

Харківським депутатам куплять планшети для роботи

Харківська обласна рада збирається закупити планшети для роботи депутатів.

Як повідомляє кореспондент «Інтерфакс – Україна», за внесення відповідних змін до програми з розвитку місцевого самоврядування в Харківській області проголосувало 103 депутати, проти – 0. Зазначимо, що програма розрахована на 2012-2016 роки.

«Проект Харківської обласної ради "Відкритий доступ до свого депутата" був визнаний переможцем у категорії проектів/програм органів місцевого самоврядування міст з населенням понад 1 мільйон жителів», – сказано в пояснювальній записці до проекту рішення Харківської облради.

Зокрема, даним проектом передбачається придбання за рахунок бюджету планшетів для депутатів обласної ради. Загальна сума фінансування з держбюджету наступного року повинна скласти 225 тисяч гривень.

Крім того, таку ж суму необхідно буде виділити з харківського обласного бюджету.

У пояснювальній записці зазначається також, що впровадження такого проекту дозволить створити необхідні умови для збільшення оперативності роботи депутатського корпусу облради. Це дозволить забезпечити більш тісну взаємодію «обранців» з громадами і скоротити витрати на підготовку різних матеріалів для організації і проведення сесій облради.

Як стверджує глава Харківської обласної ради Сергій Чернов, окупність даного проекту складає 2,5 роки.

За його словами, зараз на копіювання проектів рішень на пленарне засідання і на засідання постійних комісій витрачається, залежно від кількості питань, – близько 10-12 тисяч гривень. За рік ця сума становить 80-100 тисяч гривень, а за каденцію – півмільйона гривень. З харківського обласного бюджету на реалізацію проекту буде витрачено 225 тисяч гривень заявив Чернов, звертаючись до присутніх депутатів .

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: