fbpx
Право

Українці переплачують за оформлення закордонних паспортів – АМКУ

 Антимонопольний комітет України вважає, що працівники Державної міграційної служби змушують громадян переплачувати при отриманні ними паспорти для виїзду за кордон. Такі висновки в комітеті зробили після перевірки діяльності міграційної служби, організованої у зв’язку з численними скаргами громадян на дії органів Держміграції.

 У ході перевірки було встановлено, що в 2013 році в приміщеннях Державної міграційної служби бланки заяв на отримання паспорта і квитанції на його оплату видавали не співробітники відомства, а держпідприємства «Документ». Останні, своєю чергою, нав’язували заявникам ряд необов’язкових платежів, наприклад, стягували плату за надання консультаційних чи страхових послуг.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 АМКУ нагадав, що неконкурентне делегування повноважень органів влади будь-яким суб’єктам господарювання протизаконно і є порушенням статті 16 закону «Про захист економічної конкуренції». У зв’язку з цим, АМКУ рекомендував Державній міграційній службі у 30-денний термін вжити заходів щодо недопущення нав’язування громадянам необов’язкових платежів при оформленні закордонних паспортів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 За матеріалами: amc.gov.ua

Читайте також: