fbpx
Освіта

Табачник: Студентів повинні пускати в гуртожитки цілодобово

 Українські студенти, які проживають у гуртожитках, можуть потрапити в своє житло тільки до півночі, оскільки після 12 години ночі коменданти та чергові навідріз відмовляються їх пускати. Це, на думку міністра освіти і науки Дмитра Табачника, є неприпустимим. Студентів повинні пускати в гуртожиток в будь-який час доби. В іншому випадку чиновник обіцяє карати винних. Про це Дмитро Табачник заявив під час онлайн -прес- конференції в Києві.

 «Відповідно до законодавства і нормативних актів Міносвіти, зареєстрованим у Мін’юсті, гуртожиток є житлом для студента на період його проживання, і ніхто не має права обмежувати його доступ у житло навіть на тій підставі, що воно тимчасове. Гуртожитки побудовані не для створення зручностей і комфортних умов комендантів та їх персоналу», – зазначив він.

 Студентів, яких все ж не пускатимуть у гуртожитки після півночі, Дмитро Табачник просить інформувати про це профільне міністерство, вказуючи точну адресу житла. У такому випадку міністр обіцяє попереджати про порушення керівника навчального закладу. Якщо він не зробить ніяких заходів щодо усунення конфліктної ситуації, в міністерстві знайдуть інші способи покарати винних.

 «Покараємо і доб’ємося того, щоб цей відповідальний керівник прийняв рішення і поставив на місце не дуже вмілих господарників» , – підкреслив Дмитро Табачник.

 За матеріалами : radiosvoboda.org

Читайте також: