fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Опалювальний сезон під загрозою зриву – «Нафтогаз»

НАК «Нафтогаз України» попереджає, що реалізація всіх запланованих заходів перед стартом опалювального сезону перебуває під загрозою зриву. Причина цього – зростаюча заборгованість підприємств ТКЕ, яка на сьогоднішній день становить 17,5 мільярдів гривень. Про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу».

У компанії відзначили, що НАК «Нафтогаз України» зараз вживає всіх можливих заходів для здійснення безперебійного та надійного забезпечення природним газом усіх категорій споживачів під час проведення опалювального сезону 2013/14 року.

«У той же час, реалізація запланованих в компанії заходів (оплата відповідних обсягів російського газу для закачування) зараз перебуває під загрозою, у зв’язку зі зростаючою заборгованістю підприємств ТКЕ, яка на сьогодні становить 17,5 мільярдів гривень», – сказано в повідомленні.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Зазначимо, що найгірші показники із заборгованостей за спожите блакитне паливо мають: Дніпропетровська область (2,5 мільярда гривень), Донецька область (2,7 мільярда гривень), Харківська область (2,2 мільярда гривень) та місто Київ (2,2 мільярда гривень).

Крім того, в «Нафтогазі» зазначають, що згідно з розпорядженням уряду України від 29.04.2013 №327-р «Про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу в Україні на 2013 рік», – максимально допустимий обсяг природного газу на 2013 рік для творчих спілок, релігійних організацій, ТЕЦ і теплогенеруючих підприємств (з метою виробництва теплової енергії для потреб населення), – 6,3 мільярда кубометрів.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Повідомлялося , що за 7 місяців поточного року підприємства ТКЕ спожили 4700000000 кубометрів природного газу. У тому випадку, якщо підприємства не будуть дотримуватися вищевказаного прогнозного балансу і не знизять споживання газу, – всі наявні ресурси палива будуть вичерпані в листопаді 2013 року.

«Це ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону 2013-2014 рр.», – підсумували в компанії.

За матеріалами: naftogaz.com

Читайте також: