fbpx
Політика

Мер Владивостоку хоче перенести столицю на схід Росії

 Мер Владивостоку Ігор Пушкарьов вважає, що було б доцільним перенести російську столицю з Москви на схід, так як це дозволить вирішити економічні проблеми того регіону, а також територіальні суперечки. Крім того, посилаючись на статистичні дослідження, Пушкарьов заявив, що ті країни, в яких столиці розташовані на сході, мають більш високу швидкість розвитку.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

  У той же час, Пушкарьов не зміг точно назвати місто, яке могло б стати новою столицею Росії.

  Примітно, що Пушкарьов є далеко не першим політиком, який виступає з такою пропозицією. І раніше від чиновників звучали ідеї про перенесення столиці до Сибіру. Зокрема, про це говорив міністр оборони Сергій Шойгу.

  У той же час, не залишилися осторонь і противники такого рішення. Приміром, Сергій Собянін 2012 року, будучи в той час мером Москви, заявив, що перенесення столиці на схід стане катастрофою, тому що скоротить приплив інвестицій, не кажучи вже про те, що чекає жителів самого міста та області.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

   За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: