fbpx
Новини світу

Ймовірність нанесення ударів по Сирії знижується

  Ймовірність нанесення ударів по Сирії найближчим часом дещо знизилася в четвер, оскільки Великобританія і Франція висловили бажання дочекатися підсумків експертизи ООН, повідомляє агентство Bloomberg.

 Прем’єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вже не так прагне до швидкого парламентського схвалення вторгнення до Сирії. Франція оголосила, що для здійснення будь-яких міжнародних дій "потрібні докази", які, ймовірно, будуть отримані за результатами перевірок ООН.

 США, які багато в чому є ініціатором потенційної військової операції в Сирії, не збираються діяти без союзників, заявив у четвер міністр оборони країни Чак Хейгел . При цьому ще в середу він стверджував, що війська США "готові до військової операції і чекають тільки наказу" .

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Якщо відносно Сирії будуть зроблені будь-які дії, мова буде йти про міжнародне співробітництво", – сказав Ч.Хейгел на прес-конференції в Брунеї.

 Як пише Bloomberg, в пам’яті у всіх ще досить свіжі враження від вторгнення коаліційних сил до Іраку 2003 року , тому багато союзників надають перевагу більш обережній позиції. Наприклад, лідер британської опозиції Ед Мілібенд, який у четвер виступить з промовою щодо сирійського питання в Палаті представників британського парламенту, зазначив, що "не хотів би повторювати помилки", допущені в Іраку.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 США підкреслили, що у випадку з Сирією – на відміну від лівійського й іракського сценаріїв – не мають наміру домагатися повалення режиму Башара Асада.

 Як повідомлялося, група експертів ООН з хімічної зброї в четвер дісталася до позицій бунтівників в одному з передмість Дамаска і тепер готується приступити до роботи.

  Джерело: Інтерфакс – Україна

 

Читайте також: