fbpx
Освіта

Дмитро Табачник пропонує іноземцям навчатися в українських ПТУ

В Україні вже встигли звикнути до того, що в українських вищих навчальних закладах проходять навчання іноземці. Але цілком можливо, що іноземні громадяни незабаром поповнять ряди тих, що навчаються в українських ПТУ.

Сьогодні в ЗМІ з’явилися слова міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, який закликав іноземних громадян навчатися у професійно-технічних училищах України. В інтерв’ю газеті "Урядовий кур’єр" український міністр повідомив, що на зовнішньому освітньому ринку була розпочата пропаганда навчання громадян інших держав в українських ПТУ. Як підкреслив Дмитро Табачник, такі пропозиції існують «для тих країн, які потребують підготовки кваліфікованих робітників».

Крім того, Дмитро Табачник повідомив, що в планах відкриття представництва Українського державного центру міжнародної освіти для пропаганди навчання в українських навчальних закладах в країнах СНД, у Китаї, а також у державах Африки, Близького Сходу і Латинської Америки. Міністр освіти і науки України підкреслив, що деякі країни, зокрема, Бразилія і Туркменістан, вже заявили про свою готовність організувати направлення громадян для навчання у вузах України.

Дмитро Табачник назвав ряд причин, за якими навчання в Україні є привабливим для громадян інших країн. До таких причин міністр відніс доступну вартість навчання, толерантне ставлення жителів України до іноземних громадян, а також вільний і рівний доступ студентів до матеріально-технічної бази вузів.

За матеріалами: lb.ua

 

Читайте також: