fbpx
Політика

Дамаск: «У нас є право на самооборону»

Постійний представник Сирії при ООН Башар Джаафарі (фото) заявив, що Дамаск залишає за собою право на самооборону в тому випадку, якщо західні країни зважаться на проведення військової операції в Сирії.

"У нас є право на самооборону. Рішення про це належить прийняти військовому командуванню. Розглядаються всі варіанти", – вказав сирійський дипломат, прокоментувавши повідомлення про можливу відповідь Сирії на підготовлювану США, Великобританією і Францією агресію проти Сирії.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

В останні дні стало відомо, що деякі західні країни, включаючи США, готують в Раді Безпеки ООН грунт для нанесення ракетних ударів по цій близькосхідній країні.

Напередодні в штаб-квартирі всесвітньої організації проходила закрита нарада п’яти країн – постійних членів РБ – Росії, Китаю, Сполученого Королівства, США і Франції, на якому обговорювався запропонований Великобританією проект резолюції, яка дозволяє застосувати "необхідні заходи з захисту цивільного населення". Росія і Китай виступили категорично проти застосування сили.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

А незадовго до засідання глава МЗС Великобританії Вільям Хейг заявив, що Захід може почати військову операцію проти Сирії, "навіть у тому випадку, якщо в ООН не буде досягнуто" згоди щодо цього.

 

Дамаск: «У нас є право на самооборону» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: