fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Громадяни України не поспішають покидати Сирію

  У Сирії залишаються ще 400 громадян України, однак тільки 23 людини записалися в чергу на евакуацію, повідомляє в четвер газета "Вести", посилаючись на диппредставництво.

 "До нас звернулася тільки одна громадянка (після повідомлень про хіматаку – ІФ) , і вже відпрацьовуємо питання про її відправку до України. Пояснити це можна, швидше за все, тим, що зараз в Сирії проживає набагато менше наших громадян, ніж було на початку 2012 року. Тоді їх було близько 2500, зараз орієнтовно 400 громадян. Бажання евакуюватися вже виявили 23 людини (це шість сімей), ми надамо їм цю можливість, як тільки зможемо", – розповів "Вістям" тимчасовий повірений у справах України в Сирії Євген Жупі.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 В українському МЗС кажуть , що після хіматаки і загострення ситуації навколо Сирії бажаючих виїхати з країни більше не стало.

 Як повідомляло раніше МЗС України , 27-28 серпня з Сирії повернулися 8 українських співвітчизників – допомогу в евакуації Україні надали російські колеги. Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс заявив у середу: "Ми не виключаємо , що найближчим часом з’являться ще люди (громадяни України, що знаходяться в даний час на території Сирії – ІФ) , які звернуться до посольства з проханням про евакуацію, і ми розглядаємо можливість проведення наступних етапів евакуації" .

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: