fbpx
Політика

Віктор Янукович: Рішення щодо імпорту окремих груп товарів українського виробництва було поспішним, і воно не було продуманим

Прес-служба глави держави наводить сьогодні ввечері думку Віктора Януковича щодо проблемної ситуації, яка не так давно склалася з імпортом окремих груп товарів українського виробництва на україно-російському кордоні.

Прес-служба президента повідомляє, що Віктор Янукович обговорював сформовану проблему з російським президентом Володимиром Путіним в ході телефонної розмови. «Після того як я отримав інформацію про те, що відбувається на кордоні з Росією, я відразу ж подзвонив президенту Путіну і задав одне питання:"Що це таке?"» – Наводить слова президента його офіційне інтернет-представництво. Володимир Путін повідомив, що він «збентежений цими діями, вважає їх неправильними». Президент Росії «запросив для пояснень керівників і фахівців».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Під час інтерв’ю українським телеканалам, як повідомляється в інтернет -представництві глави держави, Віктор Янукович повідомив наступне: «Я чітко зрозумів, що це рішення було поспішним, і воно не було продуманим». Віктор Янукович вважає, що Україні не треба «ускладнювати відносини з Росією і країнами Митного союзу, а навпаки, треба думати, як їх спростити, як шукати взаєморозуміння, як побудувати модель відносин України з країнами Митного союзу» .

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Це питання, за словами українського лідера, «хвилює і президента Росії, тому що він добре розуміє, що будь-яка ситуація, яка буде ускладнювати ці відносини, не піде на користь ні Україні, ні Росії».

Повідомляється, що Віктор Янукович дав інтерв’ю тележурналістам Савіку Шустеру («Шустер LIVE», телеканал «Інтер»), Олександру Ткаченко (студія «1+1»), Андрію Куликову (IСTV) і Ларисі Губіній («5 канал»).

За матеріалами: president.gov.ua

Читайте також: