fbpx
Політика

Влада взяла курс на економічний крах України – Віктор Медведчук

На думку лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука , політика Кабінету Міністрів України і логіка подій другого півріччя поточного року ведуть українську державу до економічного краху вже 2014 року. Про це український політик повідомив у своєму блозі.

Про те, що Україна впритул наблизилася до серйозної кризи, нагадує політик, нещодавно написало авторитетне видання The Financial Times. На думку The Financial Times, Україна виявилася в одному кроці від повномасштабної кризи платіжного балансу через вкрай несприятливу ​​ситуацію на багатьох зовнішніх ринках.

За інформацією The Financial Times, серед всіх ринків український постраждав найсильнішим чином. Цьому сприяв початок розмов про згортання політики монетарного пом’якшення в Сполучених Штатах Америки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Крім того, резерви Нацбанку України скорочуються протягом останніх 2-х років. Зокрема, 2012 року резерви НБУ впали на 7,4%, – до найнижчого рівня з 2006 року.

«Раптовий спад рівня валютних резервів в Україні нагадує про те, що хитке зовнішнє становище України тримає країну в кроці від повномасштабної кризи платіжного балансу», – пише Capital Economics (лондонська компанія, яка займається макроекономічними дослідженнями).

З усього цього можна зробити висновок, зазначає Віктор Медведчук, що можливості фінансової підтримки України Заходом є ілюзорними, а втрати на Сході після вступу до асоціації з Євросоюзом – неминучими.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«У таких умовах економіку України, яка і так знаходиться в рецесії, очікує неминучий крах, причому в найкоротшій перспективі», – упевнений політик.

На думку Медведчука, єдиний шлях до порятунку України – це термінова зміна пріоритетів економічної і зовнішньої політики України, приведення їх у відповідність із зовнішньополітичними та економічними реаліями сьогодення.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: