fbpx
Футбол

CAS: «Металіст» цього сезону виступати в Лізі чемпіонів не буде

«Комфортна впевненість перемогла здоровий глузд», – так охарактеризував прийняте сьогодні Спортивним арбітражним судом Лозанни рішення перший віце-президент «Металіста» Костянтин Пивоваров. На своїй сторінці у Facebook, а також на гостьовий сторінці фанів харківського футбольного клубу, Костянтин Пивоваров повідомив, що в сезоні 2013/2014 «Металіст» не зможе грати в єврокубках.

В принципі, навряд чи хто очікував іншого рішення CAS. Спортивний суд і УЄФА у випадку з «Металістом» показали непослідовність і нелогічність прийнятих рішень. Нагадаємо, що 14 серпня Європейський футбольний союз прийняв рішення про відлучення харківського «Металіста» від єврокубків в поточному сезоні. Причиною такого рішення УЄФА став матч «Карпати» – «Металіст», зіграний у далекому вже 2008 році. Цей поєдинок був віднесений до категорії «договірних матчів», хоча сумніви в правильності такого рішення існують і досі, особливо, якщо подивитися на доказову базу процесу.

Спортивний арбітражний суд Лозанни раніше, як і сьогодні, відмовився призупинити рішення УЄФА про виключення «Металіста» з Ліги чемпіонів. Хоча в аналогічній ситуації ця судова інстанція призупинила рішення УЄФА про виключення з єврокубків турецького «Фенербахче».

У підсумку місце українського «Металіста» у плей-офф Ліги чемпіонів зайняв грецький ПАОК – команда, яку харківський «Металіст» залишив за бортом турніру на стадії третьої кваліфікації Ліги чемпіонів. Але і греки свій шлях у Лізі чемпіонів вже завершили, а в груповому раунді головного клубного футбольного турніру Європи зіграє німецький «Шальке», який у стадії плей-офф за сумою двох матчів обіграв ПАОК. А клуб з Греції ще раз довів правильність відомої всім фрази: на чужій біді щастя не побудуєш.

 

Читайте також: