fbpx
Футбол

CAS, крім “Металіста”, відхилив апеляцію і «Фенербахче». В УЄФА задоволені таким рішенням

 Сьогодні Лозаннський Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію на рішення УЄФА про виключення з єврокубків не тільки харківського «Металіста», а й турецького «Фенербахче».

 Раніше ми повідомляли, що перший віце-президент «Металіста» Костянтин Пивоваров на своїй сторінці в Facebook і на гостьовій сторінці фанів харківського футбольного клубу написав про те, що в сезоні 2013/2014 «Металіст» не зможе грати в єврокубках. "Комфортна впевненість перемогла здоровий глузд", – так охарактеризував прийняте судом рішення Костянтин Пивоваров.

 Сьогодні ж Спортивний арбітражний суд відхилив апеляцію «Фенербахче» і, таким чином, рішення УЄФА про відсторонення турецького клубу від участі в єврокубках на 2 роки знову діє. Найцікавіше полягає в тому, що ще вчора «Фенербахче» грав у плей-офф Ліги чемпіонів, правда, в груповий турнір турецький клуб не зміг пробитися, поступившись місцем в ньому лондонському «Арсеналу». Виходить, що після рішення CAS «Фенербахче» не гратиме і в Лізі Європи, а саме в цей турнір потрапляють невдахи плей-офф Ліги чемпіонів.

 На офіційному сайті Європейського футбольного союзу зазначається, що в УЄФА із задоволенням сприйняли сьогоднішні рішення Спортивного арбітражного суду за апеляціями «Металіста» і «Фенербахче». Завтра в УЄФА планується засідання робочої групи з надзвичайних ситуацій, в ході якого буде ухвалено рішення – як вердикт суду за апеляцією турецького «Фенербахче» позначиться на клубних турнірах, що проводяться під егідою Європейського футбольного союзу.

 Ось тільки незрозуміло, якщо матч «Металіст» – «Карпати» 2008 року, через якого харківський клуб позбувся права грати в цьому році в Лізі чемпіонів, дійсно був «договірним», то чому від рішення УЄФА постраждав не тільки харківський клуб, але і вся футбольна Україна, адже місця для двох команд у Лізі чемпіонів, згідно з рейтингом УЄФА, добувалися різними українськими клубами, а тепер виходить, що УЄФА зароблене у чесній спортивній боротьбі місце України віддав іншій країні.

 За матеріалами: uefa.com tribuna.com

Читайте також: