fbpx
Політика

Угода про асоціацію. Створення ЗВТ з ЄС буде сприйматися як реальність – Азаров

  Україна сприймає створення Митного союзу як реальність, в якій потрібно працювати і чекає, що створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом після підписання Угоди про асоціацію також буде сприйматися як реальність, заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

 "Те, що за 1 рік на наших кордонах з’явилося нове утворення – Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану – ми сприймаємо як реальність, в якій потрібно працювати. Те, що з 1 січня 2015 року це об’єднання вийде на вищий рівень інтеграції і суб’єктом співпраці стане Євразійський економічний союз, ми також сприймаємо як об’єктивний фактор економічних відносин ", – сказав М.Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 У цьому зв’язку прем’єр зазначив, що вже зараз влада і бізнес України енергійно пристосовують свої дії до того, щоб при взаємній торгівлі з ЄврАзЕС не було ніяких обмежень.

 "У підсумку, і те, що після підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Україна створить зону вільної торгівлі з ЄС – таким же чином потрібно сприйняти як реальність", – підкреслив М.Азаров.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 Прем’єр переконаний, що Україна і Росія повинні системно використовувати принципи СОТ, щоб знайти оптимальні рішення спірних питань.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: