fbpx
Новини світу

Резолюція щодо Сирії не прийнята. Консультації будуть продовжені

Сьогодні можна було очікувати якесь рішення з боку ООН щодо ситуації, що склалася в Сирії, у зв’язку із застосуванням в цій державі хімічної зброї. В ООН за зачиненими дверима відбулася нарада п’яти постійних членів Ради Безпеки цієї організації і, як повідомляється, учасники даної наради не змогли прийти до угоди за проектом резолюції. 

Зазначимо, що проект резолюції щодо Сирії, що розглядався сьогодні в ООН був запропонований Великобританією, а ще до закінчення наради її залишили представники Росії та Китаю. Також наголошується, що ніхто з представників Росії, КНР, Франції, Великобританії і США не виступив перед журналістами. З посиланням на агентство EFE ЗМІ пишуть про те, що незважаючи на відхід з наради представників Росії та Китаю, інші його учасники продовжили засідання. У російському постпредстві в ООН відзначили, що з боку Росії не було ніякого «демаршу», а представники Росії та Китаю нараду покинули унаслідок участі в обговоренні ситуації на Гаїті. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Повідомляється, що консультації з сирійського питання будуть продовжені. 

Сьогодні ж постійний представник Сирії при ООН Башар Джафарі повідомив журналістам про те, що опозиціонери використовували в серпні під час конфлікту хімічні речовини, схожі на газ зарин. Речовини, які використовувалися проти урядових військ, могли бути отримані ззовні – з Саудівської Аравії і Катару. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також нагадаємо, що в Сирії працюють члени спеціальної комісії ООН, які займаються розслідуванням застосування в цій країні хімічної зброї. Як повідомив генсек ООН Пан Гі Мун, спеціальній комісії необхідно ще чотири дні для завершення розслідування. 

Про можливе військове втручання в сирійський конфлікт сьогодні свою думку висловив прем’єр-міністр Сирії Ваель аль-Халки, який заявив, що «Сирія здивує тих, хто вирішить на неї напасти так само, як вона здивувала їх під час війни в жовтні 1973 року». «Сирія стане кладовищем для агресорів», – наводять сьогодні ЗМІ слова аль-Халки. 

За матеріалами: podrobnosti.ua, Кorrespondent.net Фото: asiareport.ru

Читайте також: