fbpx
Новини світу

Повернення продукції Roshen на російський ринок. Україна направила РФ всю необхідну документацію – Микола Присяжнюк

  Україна направила Росії всю необхідну документацію та висновок лабораторій для продовження переговорів з повернення продукції української компанії Roshen на російський ринок, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

 "Ми в процесі всю документацію відправили, всі висновки лабораторій. Чекаємо зараз реакцію від російської сторони. Вони мають приїхати, сертифікувати лабораторії і провести інспекцію на підприємствах", – сказав він журналістам у Києві в середу.

 Міністр не зміг спрогнозувати, скільки часу знадобиться для того, щоб Roshen відновила свої поставки в РФ. "Це може розтягнутися, а може і не розтягнутися. Я хочу, щоб це було швидко, але я знаю умови і ту динаміку співпраці з цією структурою (Росспоживнагляд – ІФ) за минулим роком", – сказав М.Присяжнюк.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Як повідомлялося, раніше керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Генадій Онищенко заявив, що повернення кондитерської продукції української компанії Roshen на російський ринок може серйозно затягнутися. Він повідомив, що в рамках реалізації домовленостей щодо повернення продукції йому був "представлений багатосторінковий фоліант англійською мовою, який не має нічого спільного з форматом домовленостей", у зв’язку з чим припустив, що "українська сторона сприймає це технічне питання як політичне", а тому "наше просування з даного питання йде на кілька років у майбутнє".

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 У липні санітарна служба заборонила постачання в РФ шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: