fbpx
Економіка

Німецька RWE почне закачування газу в українські ПСГ з вересня 2013 року – Едуард Ставицький

   Німецька RWE з вересня 2013 року почне закачування газу в українські підземні сховища (ПСГ), повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький журналістам у Києві в середу.

 "Перші партії, починаючи з вересня, підуть", – сказав міністр.

 За його словами, закачування газу в українські ПСГ здійснюється в рамках договору між НАК "Нафтогаз України" і німецькою компанією.

 "Зараз ми відпрацьовуємо новий договір, який вступить в силу з другої декади вересня", – сказав Е. Ставицький.

 Міністр уточнив, що станом на кінець серпня в українських сховищах знаходиться понад 12 млрд куб м природного газу.

 Він нагадав, що Україна планує увійти в опалювальний сезон 2013/2014 рр.. із запасами природного газу мінімум 14 млрд куб м газу.

 При цьому Київ веде переговори з Москвою за результатами яких може бути досягнута домовленість про вступ в опалювальний сезон із запасами 18-19 млрд куб м газу.

 "Ми ведемо переговори з нашими партнерами з Росії про те, щоб у нас в ПСГ було 18-19 млрд куб м газу. Зараз делегація на чолі з віце-прем’єром Юрієм Бойко перебуватиме у Москві, давайте почекаємо (результатів переговорів-ІФ) дві доби", – сказав міністр.

 Глава Міненерговугілля також нагадав, що 2013 року Україна планує імпортувати з Європи близько 2 млрд куб м газу, 2014 року – 5-6 млрд куб м газу.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: