fbpx
Авто

Автомобілі без водіїв від Nissan можуть з’явитися до 2020 року

  Nissan Motor Co. планує до 2020 року представити ринку автомобілі, оснащені системою, що дозволяє пересуватися без участі водія, пише газета The Wall Street Journal.

 "Nissan обіцяє, що ми будемо готові випустити на ринок доступні, економічні, повністю автономні в управлінні транспортні засоби до 2020 року", – повідомив виконавчий віце-президент концерну Енді Палмер у вівторок в ході презентації.

 За його словами, компанія буде мати всі необхідні розробки для створення зразка до 2014 року.

 На презентації Nissan продемонстрував, як електромобіль Leaf здатний самостійно пересуватися і об’їжджати перешкоди завдяки комбінації систем контролю над рухом за допомогою лазерів, радарів і камер. Система дозволяє автомобілю визначити червоний сигнал світлофора і припинити рух.

 Крім цього, автомобіль самостійно повертав вліво, якщо перед ним на проїжджу частину вискакував пішохід, і заїжджав до узбіччя, звільняючи дорогу, коли водій включав сигнал повороту направо.

 "Більшість необхідних технологій вже є, але головну складність представляє не технологія, – зазначив Е.Палмер. – Найзначнішу роботу потрібно виконати в сфері держрегулювання".

 У прототипах Nissan датчики розташовані в кузові автомобіля, тоді як аналогічні прототипи від Goolge Inc. оснащені обертовим пристроєм, встановленим на даху.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Читайте також: