fbpx
Новини світу

Ізраїль встановлює ешелоновану систему ППО

 Збройні сили Ізраїлю почали розгортання ешелонованої системи протиповітряної оборони.

 За наявними даними, в інтегрованій системі збройні сили Ізраїлю задіють комплекси ПРО і ППО «Петріот» (далекий радіус дії), «Ерроу» (середній радіусу дії) і «Залізний купол», який розрахований на перехоплення мінометних снарядів і невеликих некерованих ракет.

 Чисельність і точні позиції розгортання цих комплексів не розголошуються з міркувань секретності. Однак, судячи з усього, мова йде про посилення протиповітряної оборони Ізраїлю на кордоні з Сирією, де останнім часом серйозно загострилася і так непроста обстановка.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Раніше прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив, що ізраїльська держава «найжорстокішt» відповість на всі спроби нападу ззовні. Таким чином Біньямін Нетаньяху відреагував на  антиізраїльську риторику сирійського керівництва, яка останнім часом зросла. Раніше сирійська влада не виключає, що відповіддю на можливу агресію з боку НАТО може стати удар по ізраїльтянам.

 США, Франція і Великобританія звинуватили офіційний Дамаск у застосуванні хімічної зброї проти населення і заявили, що покаранням за такі дії можуть стати повітряні удари по об’єктах сирійської армії.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Вже сьогодні ввечері Рада безпеки ООН має розглянути британську резолюцію, в якій влада Сирії засуджуються за застосування хімічної зброї. Крім того, резолюція Великобританії санкціонує прийняття «необхідних заходів» з метою захисту цивільного населення. Швидше за все, на її підтримку виступлять Вашингтон і Париж, проти – Пекін і Москва.

 Нагадаємо, що в сирійській війні Ізраїль зайняв нейтральну позицію, не надаючи підтримки ні повстанцям, ні уряду Сирії.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: