fbpx
Новини світу

Фідель Кастро назвав “Коммерсант” найманої газетою

 Колишній голова Куби Фідель Кастро напередодні, 27 серпня, опублікував у місцевому виданні Granma статтю під назвою «Проплачена брехня», в якій звинуватив російську газету «Коммерсант» у брехні.

 Мова в статті Кастро йшла про публікацію в «Комерсанті» матеріалу про те, що Куба не прийняла у себе Едварда Сноудена з причини тиску США. Фідель Кастро заявив, що розміщений в російському виданні матеріал є брехливим, а сама газета – «найманою». Крім того, колишній голова Куби стверджує, що «"Коммерсант" свого часу був одним з найбільш порочних видань на службі в ультраправих контрреволюційних силах».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Фідель Кастро не сперечається з тим, що Сполучені Штати завжди намагалися чинити тиск на його країну, однак Куба протистояла, протистоїть і буде надалі протистояти втручанню ззовні. Що стосується дій Сноудена, то Каcтро вважає їх справедливими, а самим збіглим екс-співробітником Центрального розвідувального управління він захоплюється, так як Сноуден «викрив огидну і безчесну політику могутньої імперії, яка дурить весь світ».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: