fbpx
Політика

Україна має намір нарощувати обсяги і якість україно-російських економічних відносин – Азаров

  Створення нових розмежувальних ліній в торговельно-економічних взаєминах між Україною і Росією не відповідає інтересам двох народів, вважає прем’єр-міністр України Микола Азаров.

 "Україна бачить своєю метою – за будь-яких умов нарощувати обсяги і якість україно-російських економічних відносин, оскільки позитивна динаміка двостороннього товарообігу – це основне наше досягнення за останні роки. Тому проводити розмежувальні лінії не в інтересах наших народів", – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України в середу в Києві.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Прем’єр підкреслив, що відносини необхідно вибудовувати на основі принципів СОТ, членами якої є обидві країни.

 "Наше завдання всіляко сприяти збільшенню товарообігу між Україною і Росією, між Україною і країнами Митного союзу", – сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів України в середу в Києві.

 М.Азаров зазначив, що не можна протиставляти співпрацю України з МС і її бажання підписати Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 "Я не один раз наполягав і наполягатиму на тому, що ці інтеграційні проекти не потрібно протиставляти. Навпаки, потрібно використовувати оптимальні шляхи взаємодії", – підкреслив прем’єр.

 Він нагадав, що Україна в інтересах взаємовигідного співробітництва готова поступово приєднуватися до окремих угод, які діють в МС, щоб оптимізувати торговельний режим.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: