fbpx
Політика

«Україна виграє інформаційну війну у Росії», – експерт

 Російська Федерація ще буде посилювати свій тиск на Україну аж до проведення Вільнюського саміту, однак на сьогодні офіційний Київ виграє інформаційну війну у Кремля. Про це під час прес-конференції розповіла директор фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна.

 «Поки що інформаційну війну виграє Україна. Можливо, тому, що у своїх європейських прагненнях зараз об’єднані і влада, і опозиція», – міркує Ірина Бекешкіна.

 Директор фонду «Демократичні ініціативи» відзначила, що зараз Росія прагне затягнути українську державу в Євроазійський простір. На її думку, в Москві хочуть відродити імперію, однак не в формі єдиної держави, а у формі аналога Європейського союзу.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 «Якщо Україна все-таки підпише у Вільнюсі Угоду про асоціацію з ЄС – це буде означати такий, я б сказала, рубіж, після якого Київ буде все більше і більше віддалятися від Москви», – впевнена Ірина Бекешкіна.

 Однак зараз Угода про асоціацію Україна-ЄС поки що не підписана, і є надія на те, що вона підписана не буде. Тому Російська Федерація сподівається залучити Україну спершу в Митний союз, а потім – у Євразійський простір. Після цього Москва має намір, так чи інакше, відродити колишню Російську імперію (у вигляді аналога Європейського союзу).

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 «Без України цю імперію відродити буде просто неможливо», – додала Ірина Бекешкіна.

 За її словами, зараз настає вирішальний момент, саме тому економічний та інформаційний вплив Росії на Україну в подальшому буде тільки посилюватися.

 Нагадаємо, що раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що українська влада хоче нарощувати якість і обсяг товарообігу з Російською Федерацією.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: