fbpx
Новини світу

Угоду про асоціацію необхідно підписати до Вільнюського саміту – євродепутат

 Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом не можна відкладати на листопад. У зв’язку з напругою торговельно-економічних відносин між українською державою і Росією це необхідно зробити якомога раніше, ще до Вільнюського саміту. Таку думку висловив голова делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Павло Коваль.

 «Висновки, зроблені з подій останніх днів, наступні: ми повинні бути сміливими. Я повинен вас шокувати, але Угода про асоціацію не має бути підписана у Вільнюсі – вона має бути підписана завтра, наступного тижня в Києві чи Брюсселі. Це має бути зроблено якомога швидше», – заявив Павло Коваль на позачерговому засіданні комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту, який відбувся в середу в Брюсселі.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Євродепутат впевнений, що підписання Угоди про асоціацію допоможе швидше налагодити відносини між Україною і Росією. У той же час інші парламентарії вважають, що в контексті торгового конфлікту Євросоюз зобов’язаний протистояти російському тиску, захищати Україну і її право вільного вибору.

 За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: