fbpx
Новини світу

США отримали докази причетності сирійської армії до хіматаки

 Судячи з усього, Сполучені Штати серйозно налаштовані на те, щоб втрутитися в сирійський конфлікт і тому намагаються будь-якими способами зв’язати використання хімічної зброї в одному з передмість Дамаска з сирійською армією.

 Західні ЗМІ стверджують, що американська розвідка днями перехопила телефонну розмову між міністром оборони Сирії і главою хімічних військ. Відзначається, що, судячи з розмови, міністр був не в курсі використання хімічної зброї і вимагав, щоб йому відзвітували за подію. В американській розвідці порахували, що цей діалог свідчить про причетність сирійської армії до хімічної атаки.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 У той же час американці поки що не можуть зрозуміти, хто саме віддав наказ про атаку.

 Нагадаємо, що раніше президент США Барак Обама говорив про те, що якщо інформація про використання хімічної зброї в Сирії буде підтверджена, американці обмежаться дводенним ракетним обстрілом сирійської території замість проведення повномасштабної військової операції.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Ходять чутки, що США можуть завдати перший удар по Сирії вже в четвер, 29 серпня.

  За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: