fbpx
Новини світу

Російські і китайські представники в ООН не стали обговорювати британську резолюцію щодо Сирії

 Російські і китайські дипломати пішли із зустрічі представників держав – постійних членів Ради безпеки ООН і не взяли участі в обговоренні резолюції по Сирії, запропонованої Великобританією. Обговорення проекту документа продовжилося під час відсутності російських і китайських представників.

 При цьому російські співробітники ООН заявили, що їхні співвітчизники не здійснювали ніякого демаршу, а покинули зустріч лише після її завершення. Інші ж джерела стверджують, що російські і китайські дипломати пішли із зустрічі через годину після її початку. Після цього вони вирушили на засідання, де обговорювалася ситуація на Гаїті.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Великобританія заздалегідь оголосила, що сьогодні ввечері представить на розгляд Ради безпеки ООН проект резолюції, що засуджує сирійську владу за застосування хімічної зброї щодо власного населення. Представники Росії заявили, що подібне обговорення є передчасним – робота комісії ООН у Дамаску ще не завершена. Передбачається, що експерти зроблять свої висновки не раніше, ніж через чотири дні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Радбез ООН розгляне проект резолюції щодо Сирії (відео):

 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: