fbpx
Політика

Посол РФ у Мінську: «Влада Білорусії дискредитувала себе арештом Баумгернтера»

Посол Росії в республіці Білорусь Олександр Суріков заявив, що на його думку, сам факт арешту в Мінську глави наглядової ради Білоруської калійної компанії, гендиректора Уралкалія Владислава Баумгертнера (фото), можна розцінити як випадок, що дискредитує білоруська влада.

"Існує якась незрозуміла дискредитація влади", – заявив Суриков напередодні в інтерв’ю кореспондентам російських телеканалів, акредитованим в Мінську.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Олександр Суріков нагадав журналістам, що Баумгертнер приїжджав до Мінська на запрошення прем’єр-міністра. Саме після зустрічі з ним, глава Уралкалію був затриманий в мінському аеропорту і зараз знаходиться в СІЗО КДБ Білорусії.

"Я такої міжнародної практики взагалі не знаю: коли влада запрошує, а потім правоохоронні органи затримують. Напевно, запрошення є свого роду гарантією безпеки, і дії потім правоохоронних органів у даній ситуації не зовсім коректні стосовно власної влади", – сказав російський дипломат , після чого додав, що в міжнародній політиці такі казуси відбуваються надзвичайно рідко.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Посол РФ у Мінську: «Влада Білорусії дискредитувала себе арештом Баумгернтера» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: