fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

МЗС України: українські моряки в Лівії забезпечені всім необхідним

 Міністерство закордонних справ України в даний момент підтримує постійний контакт з українськими моряками, захопленим на судні Еtel, яке ще з середини липня перебуває в лівійському порту Бенгазі. Про це у середу під час брифінгу повідомив Євген Перебийніс, керівник департаменту інформаційної політики МЗС України.

 "Ми на постійній основі підтримуємо контакт з моряками. Вони відчувають себе добре і забезпечені всім необхідним", – повідомив представник українського МЗС.

 За словами Євгена Перебейноса, зараз в МЗС вживають всіх необхідних заходів для того, щоб вже найближчим часом українські моряки повернулися додому.

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

 Крім того, в МЗС вже відомо про те, що корабель з автомобілями, які раніше були заарештовані і потім за рішенням суду цей арешт зняли, вже відбув в порт Бенгазі.

 "Очікується, що це судно прибуде до Лівії завтра", – додав дипломат, підкресливши, що МЗС України безпосередньо не має відношення до "автомобільного питання", так як це "Чисто комерційний спір".

 За його словами, МЗС України лише вживає заходів, щоб захоплені повернулися на батьківщину.

 Нагадаємо, що вранці 25 серпня суховантаж Sea Amazon вийшов з Іллічівського морського торговельного порту. Судно з автомобілями для лівійців взяло курс на порт Бенгазі (Лівія), де і знаходяться захоплені українці. За інформацією джерела в українських правоохоронних органах, вантажне судно взяло на борт приблизно 560 автомобілів, а не 650, як раніше повідомлялося в ЗМІ.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 Раніше повідомлялося, що 17 липня 2013 судно Етель, екіпаж якого складається з 19 українських громадян, було захоплено невідомими озброєними особами в лівійському порту Бенгазі. Невідомі вимагали повернення 650-ти автомобілів, які українська сторона повинна була поставити до Лівії.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: