fbpx
Інновації

Метро на Троєщину в Києві побудує новий замовник

 Функції замовника будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Троєщина в Києві були передані від КП «Київський метрополітен» Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. Відзначимо, що будівництво буде йти від станції «Глибочицька» до станції «Райдужна».

 Відповідне розпорядження КМДА № 1440 було прийнято 20 серпня 2013.

 Згідно з розпорядженням КМДА, КП «Київський метрополітен» протягом місяця має передати департаменту функції замовника всю проектно-кошторисну документацію, а також обсяги незавершеного будівництва.

 У департаменті КМДА повинні, своєю чергою, визначити генеральні будівельну та проектну організації для проведення робіт на даному об’єкті, забезпечити дотримання всіх правил з благоустрою міста, а також оформити право на користування земельною ділянкою для виконання будівельних робіт.

 Раніше з посиланням Олександра Попова повідомлялося, що в серпня 2013 столична влада розраховує отримати кредит під гарантії держави на будівництво метрополітену у бік житлового масиву Троєщина. Стало відомо, що в травні почали закладку перших елементів оправи тунелю метрополітену на Троєщину. Про конкретні терміни реалізації даного проекту київська влада зможе сказати лише після того, як знайдуть інвестора.

 Додамо, що перша черга Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену Києва буде складатися з 6 станцій: «Глибочицька» (з пересадкою на «Лук’янівську»), «Подільська» (з пересадкою на «Тараса Шевченка»), "Суднобудівний" (Рибальський острів) «Труханів острів», «Затока Десенка» і «Райдужна».

 Надалі Подільсько-Вигурівська лінія піде на ж / м Троєщина вздовж проспекту Маяковського, а від Лук’янівки – через з / д вокзал Київ-Пасажирський до аеропорту «Київ» (Жуляни).

 За матеріалами: zn.ua

Читайте також: