fbpx
Новини світу

МАКС-2013. «Авіаекспорт» і «Укроборонпром» мають намір співпрацювати на світовому авіаремонтному ринку

  Компанія "Укрінмаш", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром" і російське ВАТ "Авіаекспорт" планують співпрацювати на світовому авіаремонтному ринку, повідомляє в середу прес-служба держконцерну.

 Як наголошується в повідомленні, підписаний у вівторок у рамках міжнародного авіакосмічного салону "МАКС-2013" (Жуковський, РФ) ГХВІФ "Укрінмаш" і ВАТ "Авіаекспорт" договір про співпрацю "передбачає поглиблення економічної кооперації в інтересах обох сторін".

 "Сторони домовилися про спільну діяльність у забезпеченні ремонту та експорту авіаційної техніки, зокрема вертольотів Мі-17 і Мі-171, а також літаків. Передбачається можливість спільного освоєння нових ринків з ремонту вертольотів", – повідомляє прес-служба держконцерну.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Як зазначають у дежконцерні, співпраця підприємств ДК "Укроборонпром" з ВАТ "Авіаекспорт" дозволить українській стороні купувати запасні частини до літакової і вертолітної техніки в російських підприємств.

 Разом з тим, в ГХВІФ "Укрінмаш" відзначають, що досягнута домовленість підвищує конкурентоспроможність українських підприємств.

 "На ринках, де українські спецекспортери традиційно мають сильні позиції, існує велика потреба в авіаційних запчастинах для ремонту та обслуговування відповідної авіаційної техніки. Ми виходимо на пряму кооперацію там, де раніше працювали через посередників. Конкретні терміни поставок запасних частин дозволять нам жорстко дотримуватися тимчасових рамок реалізованих контрактів", – підкреслили в ГХВІФ "Укрінмаш".

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

  Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: