fbpx
Політика

Комітет Європарламенту має намір розглянути поточну ситуацію в Україні та політичні наслідки торговельної політики РФ щодо Києва

 Комітет з питань закордонних справ Європейського парламенту на надзвичайному засіданні в Брюсселі в середу розгляне поточну ситуацію в Україні та політичні наслідки російської торгової політики щодо Києва.

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", всього на порядку денному засідання два питання – ситуація в Єгипті та Україні.

 У відношенні України в порядку денному зазначено: "Обмін думками про політичні наслідки російської торгової політики щодо України і обмін думками з Віталієм Кличком і Арсенієм Яценюком про поточну ситуацію в Україні".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Як повідомив агентству народний депутат України від фракції "Свобода" Юрій Сиротюк, у засіданні комітету з питань закордонних справ Європарламенту візьме участь і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

 "ЗМІ написали, що до Брюсселя їде Кличко і Яценюк. Однак це неповна інформація, оскільки запрошення в Брюссель отримав також Олег Тягнибок", – сказав Ю.Сиротюк.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 За його словами, О.Тягнибок буде брати участь у всіх зустрічах, запланованих у рамках візиту лідерів опозиції до Брюсселя.

 Приводом для розгляду ситуації в Україні стали недавні проблеми в торговому питанні Києва і Москви. У цьому зв’язку Єврокомісія та представники Європарламенту чітко заявили, що надання будь-якого тиску на Київ, спрямованого на запобігання підписання Угоди про асоціацію, є неприйнятним.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: