fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Знищення боєприпасів: на Харківщині знову руйнуються будинки

 На території військової частини в місті Лозова (Харківська область) проходить знищення боєприпасів на артилерійських складах. Від вибухів, які є «цілком безпечними» (за словами військових), у багатьох місцевих жителів почали руйнуватися фундаменти будинків.

 «Рятувальники обіцяють, що вибухи скоро закінчаться. До листопада повинні знешкодити останні 4000 тонн боєприпасів», – повідомляють українські ЗМІ.

 Такі вибухи військові називають «контрольованими» і абсолютно безпечними. Додамо, що в 2014 році ці землі планується передати місцевим чиновникам.

 На сайті Кабміну повідомляється, що піротехнічні підрозділи ДСНС України на сьогодні очистили від боєприпасів 227 гектарів технічної території у міста Лозова, а також знешкодили 27 тисяч тонн боєприпасів. Про це розповів голова ДСНС України Михайло Болотських на брифінгу в Кабінеті міністрів 28 серпня.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Михайло Болотських нагадав, що очищення території продовжується ще з 2011 року після затвердження цільової екологічної програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Лозова. Мета екологічної програми – очистити від боєприпасів 247 гектарів технічної території і знешкодити приблизно 30 тисяч тонн боєприпасів. Додамо, що виконання цих робіт поклали на Державну службу України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 «Наше завдання – ліквідувати всі наслідки надзвичайної ситуації, що сталася 5 років тому на території арсеналу. До кінця 2013 року ми зробимо цю територію абсолютно безпечною для людей», – заявив Михайло Болотських.

 За словами голови ДСНС, для виконання даного завдання сформовано піротехнічний підрозділ, до складу якого увійшли 165 осіб і 45 одиниць спецтехніки. Піротехнічний підрозділ очищає арсенал від боєприпасів шляхом контрольованого підриву, знешкодження та вивезення безпечних залишків.

 За матеріалами: УНН, kmu.gov.ua

Читайте також: