fbpx
Освіта

2 вересня відбудеться Всеукраїнський телевізійний шевченківський урок

Нагадаємо, що в Міністерстві освіти і науки України прийняли рішення офіційно розпочати новий навчальний рік в неділю, 1 вересня. У цей день у навчальних закладах повинні бути проведені урочисті лінійки. Самі ж заняття почнуться вже 2 вересня, тобто-в понеділок. 

У цей день буде проведено Всеукраїнський телевізійний шевченківський урок. Відповідне розпорядження з цього питання підписав президент України Віктор Янукович, таким чином підтримавши ініціативу Міністерства освіти і науки України, а також Благодійного фонду «Велика родина». 

Мета проведення такого уроку – націлити молоде покоління на вивчення творчої спадщини Тараса Шевченка. Зазначимо, що наступного, 2014 року, святкуватиметься 200-річний ювілей з дня народження Шевченка. 

Всеукраїнський телевізійний шевченківський урок відбудеться 2 вересня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, а його трансляція буде проведена Першим національним каналом. Повідомляється, що під час уроку будуть використані різні матеріали про життя і творчість Тараса Шевченка, в тому числі і архівні документи. 

За матеріалами: partyofregions.ua

Читайте також: