fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Грузії відбулося хвилювання мусульманського населення

У селі Чела Адигенского району Грузії, де за згодою місцевого муніципалітету був демонтований мінарет, відбулися заворушення серед мусульманського населення. В ході зіткнення жителів з поліцією були затримані десятки людей. 

Напередодні ввечері кілька людей спробували перешкодити діям влади і влаштували бійку з поліцейськими. Після того як затриманих доставили у відділення поліції, біля будівлі зібралися кілька сотень місцевих жителів, які вимагали звільнити своїх односельців. Проти людей, які намагалися прорватися до відділення поліції, були задіяні бійці спецназу МВС Грузії. За словами керівника «Союзу мусульман Грузії» Таріела Накаїдзе, демонтаж мінарету був організований місцевим муніципалітетом. 

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Солідарність з мусульманами Адигенского району вже висловили мусульмани з Аджарії. 500 осіб з сусіднього району попрямували в село Чела, щоб підтримати своїх одновірців. «Поки ми зупинилися. Хочемо дати можливість владі проявити добру волю і вирішити проблему мирним шляхом. Народ схвильований», – заявив місцевий муфтій Аслан Абашидзе. 

Читайте також:  Затримала рецидивіста, який тероризував мешканців Одеси під виглядом правоохоронця

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: