fbpx
Футбол

РФПЛ 6-й тур. Результати матчів і найяскравіші події туру

Вчора ввечері матчем «Локомотив» – «Ростов» завершився 6-й тур РФПЛ, який, як і всі попередні тури, подарував футбольним уболівальникам одразу кілька цікавих і яскравих подій. «Ростов» був лідером РФПЛ і, як відзначали практично всі фахівці, лідером несподіваним. Вчора «Ростов» програв «Локомотиву» з рахунком 0:5 і поступився свїм лідерством московському ЦСКА. Можна говорити про те, що на підсумковий результат матчу «Локомотив» – «Ростов» вплинуло вилучення у складі ростовського клубу і пенальті, після якого «Локомотив» забив другий гол, але скільки у футболі було випадків, коли команди і в меншості досягали позитивних результатів .

Що ж стосується нового лідера РФПЛ, то московський ЦСКА, як і в Україні харківський «Металіст», – єдина команда, яка не програла у своєму внутрішньому чемпіонаті у новому сезоні жодного матчу. До речі, для «Ростова» вчорашній розгром від «Локомотиву» став першою поразкою в поточному сезоні. А «Локомотив» наздогнав за набраними очками «Ростов» і тепер московський і ростовський клуби, що займають друге і третє місця, відповідно, лише на 1 бал відстають від лідера – ЦСКА.

Здивував в шостому турі РФПЛ московський «Спартак», програвши в Пермі «Амкару» з рахунком 1:2. Підопічні Валерія Карпіна програли вперше в цьому сезоні, а наставник «Народної команди Росії» після матчу заявив, що суперник хотів виграти і тому бігав по полю, а «Спартак» цього не робив. Після цієї поразки «Спартак» ділить 4-5-е місця з «Зенітом». У обох команд по 11 балів.

Центральним матчем 6-го туру РФПЛ, без сумніву, був поєдинок «Динамо» (Москва) – «Зеніт». І справа тут не тільки в Ігореві Денисові, який після революції в «Анжи» захищає кольори столичного клубу. Команди грають у цікавий футбол, і нічия 1:1 у їх очному протистоянні є закономірністю. Примітно, що «Динамо» українця Андрія Вороніна було дуже близько до перемоги над «Зенітом» іншого українця – Анатолія Тимощука. У самій кінцівці поєдинку пітерців від поразки врятував Олександр Кержаков, який не забивав в російській футбольній першості дуже давно. А тут взяв і забив, та ще й такий важливий гол.

У наступному, 7-му турі РФПЛ, відразу 2 матчі претендують на статус центрального. Першого вересня московське «Динамо» зіграє з екс-лідером чемпіонату «Ростовом», а пітерський «Зеніт» на «Петровському» візьме московський «Локомотив».

Не менш цікавим очікується протистояння «Терека» і «Анжи», які знаходяться в нижній частині турнірної таблиці, набравши в поточному чемпіонаті лише по 2 бали.

Нагадаємо нашим читачам всі результати матчів 6-го туру РФПЛ:

«Динамо» (Москва) – «Зеніт» 1:1

«Томь» – ЦСКА 1:2

«Волга» – «Терек» 1:0

«Анжи» – «Краснодар» 1:2

«Рубін» – «Крила Рад» 1:1

«Кубань» – «Урал» 3:2

«Амкар» – «Спартак» 2:1

«Локомотив» – «Ростов» 5:0.

Читайте також: