fbpx
Економіка

Кабмін буде вчасно перераховувати розміри зарплат бюджетників – законопроект

Кабінет Міністрів України зобов’яжуть у конкретні терміни визначати розміри заробітних плат співробітників бюджетних організацій та установ. Це дозволить у майбутньому уникнути затримки виплат зарплат бюджетникам. Про це сказано в законопроекті, яким передбачається внесення відповідних змін до Бюджетного кодексу України. Зазначимо, що на розгляд парламенту документ був поданий народним депутатом України Юрієм Дерев’янко. 

Документ напередодні був зареєстрований у Верховній Раді України. 

У цьому законопроекті Юрій Дерев’янко пропонує зобов’язати Кабінет Міністрів щорічно протягом 14-ти календарних днів після набрання чинності законом про державний бюджет України стверджувати розміри заробітних плат для працівників бюджетних організацій та установ. 

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Як зазначає автор законопроекту, в чинному українському законодавстві передбачено, що саме Кабінет Міністрів України визначає умови оплати праці працівників бюджетних установ і організацій. Проте останнім часом в країні склалася така ситуація, коли Кабмін не проводив з 1 січня перерахунок розмірів оплати праці працівників організацій та установ, що фінансуються з держбюджету. 

Наприклад, 2013 року відповідну постанову Кабінету Міністрів України «Про підвищення оплати праці юристів установ, організацій та закладів окремих галузей бюджетної сфери» було прийнято лише наприкінці березня. По суті, зазначає народний депутат, бюджетники близько трьох місяців недоотримували заробітну плату. 

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Юрій Дерев’янко впевнений в тому, що зміни до Бюджетного кодексу України, передбачені законопроектом, дозволять забезпечити виконання соціально-економічних прав 4 мільйонів працівників бюджетної сфери. Завдяки цьому, вчасно будуть визначатися розмір зарплат 2014 і наступних років. 

За матеріалами: УНН

Читайте також: