fbpx
Футбол

«В Україні я не розвивався», – Генріх Мхітарян

Півзахисник національної збірної Вірменії та дортмундської «Боруссії» Генріх Мхітарян дав інтерв’ю, розповівши про збірну, клуб і Україну. 

Насамперед Мхітарян торкнувся теми збірної Вірменії. Іноді Вірменія підносить своїм уболівальникам сенсації, після чого програє таким збірним, як Албанія і Мальта. 

«Ми деколи граємо так, іноді інакше», – прокоментував результати збірної Генріх Мхітарян, який зараз є одним з героїв Вірменії. 

Зазначимо, що до підписання з дортмундцями контракту вірменин грав за донецький «Шахтар», у складі якого виграв золоті медалі чемпіонату України. Після переїзду Мхітаряна в Дортмунд, число вболівальників «Боруссії» різко збільшилася, яскравий доказ чому – статистика переглядів трансляції контрольного матчу проти «Бурсаспора». 

Мхітарян поділився думкою і про свого колишнього тренера – Мірчі Луческу. 

«Луческу – великий тренер. Він усім серцем не хотів, щоб я покинув "Шахтар" і був дуже засмучений моєму відходу», – підкреслив вірменин. 

Нагадаємо, що Мхітарян став найкращим бомбардиром чемпіонату України, забивши 25 м’ячів. 

«У Німеччині це буде набагато складніше. Я не обіцяю. Це мій перший сезон», – прокоментував свої «голеадорські» якості вірменин. 

Мхітарян упевнений, що перехід у дортмундську «Боруссію» – це крок вперед, адже тепер він грає в чемпіонаті, який набагато сильніший за українську Прем’єр-лігу. Факт, що у фіналі останнього розіграшу Ліги чемпіонів грали «Баварія» і «Боруссія», говорить про рівень німецького футболу. Вірменин додав, що добре знайомий з Бундеслігою і дортмундською «Боруссією», тому прийняв таке рішення. Хоча, міркує екс-гравець «Шахтаря», багато як і раніше вважають, що англійська Прем’єр-ліга є найкращим чемпіонатом. 

На питання про те, чи був перехід в «Боруссію» свого роду «визволенням», Генріх Мхітарян відповів: «Умови в Росії, Україні та Вірменії обмежені, я не розвивався там»

За матеріалами: ua-football.com

Читайте також: