fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Автомобілі для викупу українських моряків у Бенгазі відправили до Африки

Суховантаж Sea Amazon (прапор Мальти, порт приписки – Валетта) з автомобілями, які вимагають лівійські «загарбники» для звільнення українських моряків, вранці в неділю, 25 серпня вийшов з Іллічівського морського торговельного порту. Судно з автомобілями для лівійців взяло курс на порт Бенгазі (Лівія), де і знаходяться захоплені українці. 

Анастасія Ситник, менеджер зі зв’язків з громадськістю адміністрації Іллічівського морського порту, змогла назвати конкретні терміни прибуття судна Sea Amazon в порт Бенгазі. Крім того, невідомою залишається і кількість автомобілів, які «мальтійське судно» взяло в Іллічівську на борт. 

Однак, як повідомляє джерело в Іллічівському порту, прибуття суховантажу в порту Бенгазі очікується вже ввечері в середу, 28 серпня. За інформацією джерела в українських правоохоронних органах, вантажне судно взяло на борт приблизно 560 автомобілів, а не 650, як раніше повідомлялося в ЗМІ. 

Читайте також:  СБУ затримала російського агента, який намагався підірвати поштове відділення у Запоріжжі

Анастасія Ситник додала, що Іллічівський морський порт покинув і корабель «Фаїна», правда, вже під іншим ім’ям. Представник адміністрації Іллічівського морського порту зміг сказати, коли саме було знято арешт «Фаїни» і яке тепер ім’я у судна. 

Відбуття суховантажу Sea Amazon з партією автомобілів, які вимагають лівійські «загарбники» для звільнення українських моряків, з Іллічівська в Бенгазі, вже прокоментували і представники влади. Зокрема, депутат Одеської облради Олексій Албу розповів про те, що це судно повинне прийти в порт Бенгазі до четверга, після чого «лівійська сторона повинна негайно звільнити українських моряків». 

Нагадаємо, що 17 липня цього року судно Etel, екіпаж якого складається з 19-ти українських громадян, було захоплено невідомими озброєними особами в лівійському порту Бенгазі. Невідомі вимагали повернення 650-ти автомобілів, які українська сторона повинна була поставити до Лівії. 

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: Інтерфакс-Україна.

Читайте також: