fbpx
Політика

Євроінтеграція України не допускає її співпраці з Митним союзом – Глазьєв

 Радник президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що Угода про асоціацію з Європейським союзом, яку прагне підписати Україна, ставить хрест на її співпраці з Митним союзом. Він зазначив, що Україна парафувала текст даної угоди в односторонньому порядку, не консультуючись з цього питання з Росією. За його словами, Росія отримала текст документа з Брюсселя і самостійно була змушена займатися його перекладом. 

 «Лише після цього ми поставили запитання нашим українським друзям, як вони могли вести з нами переговори про участь у Митному союзі і при цьому погоджувати угоду з Європейським союзом, яка виключає їх участь у Митному союзі», – повідомив Глазьєв. 

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 У той же час, він визнав, що згідно з правилами Всесвітньої організації торгівлі Україна має повне право укладати будь-які торгові угоди. Більше того, Глазьєв заявив, що теоретично Україна може мати зону вільної торгівлі як з Митним союзом, так і з Європейським союзом. Однак він звернув увагу і на те, що згідно з угодою між учасниками зони вільної торгівлі СНД, Україна, перш ніж вести переговори про створення зони вільної торгівлі з третьою стороною, повинна була провести консультації з партнерами СНД, проте так цього і не зробила. 

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Глазьєв вкотре заявив, що євроінтеграція України призведе до того, що торговельно-економічні відносини з Росією різко погіршаться. 

  За матеріалами: Росія 24

Читайте також: