fbpx
Новини світу

США не мають наміру проводити масштабну військову операцію в Сирії

Президент Сполучених Штатів Барак Обама запевнив, що не розглядає можливість проведення повномасштабної військової операції на території Сирії. За його словами, якщо з’являться докази того, що правлячий в країні режим причетний до застосування хімічної зброї, то Сполучені Штати обмежаться лише дводенним ракетним обстрілом сирійській території.

 Примітно, що в Адміністрації президента порівняли ракетний обстріл з заходами виховного характеру. У Білому домі вважають, що в сформованій ситуації ракетний обстріл є ідеальним варіантом.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Як повідомляється, Сполучені Штати не хочуть вплутуватися в довгострокові військові дії, але при цьому мають намір домогтися того, щоб в Сирії більше не було газових атак. Якщо США все ж зважаться на ракетний обстріл, то, швидше за все, він буде здійснюватися або з кораблів, або з бомбардувальника.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Незважаючи на те, що доказів застосування хімзброї з боку керівництва Сирії ще немає, США вже готуються до операції – проводяться консультації з партнерами з НАТО і готуються юридичні обгрунтування цих дій.

  За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: