fbpx
Економіка

ОСК «Металіст» продали за 674 млн гривень

Харківський футбольний клуб «Металіст» з сьогоднішнього дня – власник однойменного стадіону. Харків’яни зробили покупку стадіону за 674 522 000 гривень. 

Раніше харківський клуб орендував ОСК «Металіст» для проведення домашніх матчів. Варто відзначити, що покупка стадіону відбулася в рамках конкурсу, на якому віце-чемпіони України були єдиними претендентами на угоду. 

Про це на своєму профілі в соціальній мережі Facebook повідомив Юрій Сидоренко, керівник департаменту у справах преси та інформації Харківської міської ради. 

Стало відомо, що офіційне затвердження угоди і підтвердження прав власності нового власника ОСК «Металіст» відбудеться на засіданні сесії Харківської облради, яке заплановане на вересень. 

Як повідомляють українські ЗМІ, майновий комплекс стадіону «Металіст» був виставлений на продаж зі стартовою ціною у 674 мільйони 521 тисяч 916,16 гривень. У комплекс стадіону входять 4 трибуни, футбольне поле, касовий павільйон з ротондою, бігові доріжки, розподільний пункт і 3 трансформаторні підстанції. Загальна площа земельної ділянки, яка належить стадіону, – 7,0873 га. 

Нагадаємо, що спортивна споруда була зведена ще 1926 року. Раніше стадіон носив назву «Трактор», «Дзержинець», «Авангард» і «Зеніт». 

ОСК «Металіст» на 40 тисяч місць був реконструйований під ЄВРО-2012 і офіційно презентовано 5 грудня 2009. Стадіон реконструювали у форматі приватно-державного партнерства: 30% від загальних вкладень склали приватні інвестиції українського бізнесмена і екс-власника «Металіста» Олександра Ярославського, а 70% – кошти бюджету. Трохи пізніше Олександр Ярославський додатково проінвестував в реконструкцію ігрового поля ОСК «Металіст» близько 3 мільйонів євро. 

За матеріалами: facebook.com, liga.net, zn.ua

Читайте також: