fbpx
Інновації

Київ випереджаючими темпами будує дитячі садки – КМДА

2013 року київська влада модернізує 27 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, а також відновить роботу 80-ти груп у дитячих садках. Очікується, що ці 80 груп візьмуть понад півтори тисячі дітей. 

Про це розповіла керівник департаменту освіти і науки, молоді та спорту КМДА Оксана Добровольська у ході апаратної наради 27 серпня. 

«Президент України Віктор Янукович поставив регіональній владі вимоги щодо вирішення питання дефіциту місць у дитсадках», – зазначила Добровольська. 

За її словами, сьогодні для Києва проблема місць у дитсадках є надзвичайно актуальною. Саме тому в стратегії розвитку Києва до 2025 року, яка сьогодні реалізується за підтримки Віктора Януковича, питання створення місць у дитячих садках приділено велику увагу. 

Як стверджує директор департаменту КМДА, зараз Київ має хороший потенціал для того, щоб вирішити питання дитсадків в найкоротші терміни. 

«Стратегія передбачає, що до 2025 року Києву необхідно створити в дитячих садах 28 тисяч нових місць», – додала Оксана Добровольська. 

Сьогодні КМДА реалізує плани з істотним випередженням графіка. Приміром, за 2011 і 2012 роки в дитячих садках з’явилося понад 7 тисяч нових місць. Питання вирішується за рахунок будівництва нових дитячих садків, модернізації діючих та створення нових груп. Крім того, київська влада повертає і відновлює приміщення дитсадків, які раніше були передані в оренду. 

Як приклад Оксана Добровольська згадала дитсадок № 679 «Ластівка», який нещодавно був відкритий в Подільському районі. Раніше половина будівлі дитсадка перебувала в оренді, проте влада розірвала договір і відновила дитячий заклад. Зараз у дитсадку працює 11 груп загального типу і 1 група для дітей з особливими потребами. 

За матеріалами: lb.ua

Читайте також: