fbpx
Новини світу

Джей Карні: Плани військового характеру не ставлять своєю метою скидання Башара Асада

Ситуація в Сирії вже не перший день є однією з головних новин у світі. Якщо в конфлікт у цій державі дійсно втрутяться країни Заходу, то складно собі уявити, у що це в підсумку може вилитися. 

Раніше з’являлися думки, що військова операція в Сирії може бути пов’язана з особистістю Башара Асада, але, за словами представника Білого Дому Джея Карні, це не так. «Президент Барак Обама розглядає різні варіанти дій щодо Сирії. Розглянуті плани військового характеру не ставлять своєю метою скидання Башара Асада ", – наводять ЗМІ заяву Джея Карні. При цьому представник Білого дому відзначив наступне:«Майбутнє Сирії не передбачає збереження влади в руках Асада». 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

У ЗМІ з’явилося ще одне цікаве повідомлення. Представник держдепартаменту США Мері Харф заявила, що влада Сирії може використовувати ракети і засоби доставки хімічної зброї. 

Нагадаємо, що раніше в США заявили про можливість військового втручання в Сирію. Така заява прозвучала після повідомлень про хімічні атаки в околицях Дамаску. Жертвами таких атак стали понад 600 людей. На таку заяву США відповів міністр інформації Сирії Омран аз-Зоубі, який повідомив наступне: «Вдарити по Сирії – це не те ж саме, що вийти на прогулянку. За нападом піде удар, і в результаті весь Близький Схід буде оповитий полум’ям». 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше повідомлялося, кілька держав попередили опозицію Сирії, що протягом декількох днів може початися військова операція. 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: