fbpx
Авто

В Україні хочуть збільшити розмір штрафів за порушення ПДР

В Україні можуть збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху. Український Кабінет міністрів підтримав запропонований раніше законопроект, що передбачає посилення санкцій за деякі порушення водіями ПДР. Про результати розгляду законопроекту урядом йдеться в інформаційному бюлетені КМУ.

Так, пропонується штрафувати водіїв у розмірі 510-680 грн (зараз 340-510 грн) за керування транспортним засобом з несправностями в гальмівній системі і рульовому управлінні. Крім того, пропонується збільшити штрафні санкції за переобладнання авто з порушенням існуючих норм. Цікаво, що сюди буде віднесена і неправильне тонування скла транспортного засобу.

Можуть зрости штрафи і за непристебнутий ремінь безпеки, а також за поїздки без шоломів. Якщо зараз таке порушення ПДР карається штрафом у розмірі 51-85 грн, то пропонується збільшити розміри штрафних санкцій до 170-340 грн.

Розглядається питання і про підвищення штрафів для водіїв до розміру 510-595 грн за розмови по мобільному телефону (якщо не використовуються спеціальні пристрої типу hands free і т.п.), за порушення стандартів використовуваних освітлювальних приладів, а також за проїзд на заборонний сигнал світлофора та за порушення правил проїзду перехресть.

Значно можуть збільшитися штрафи за невиконання законних вимог працівників міліції, які займаються забезпеченням безпеки дорожнього руху. За такі порушення пропонується штрафувати на суму 680-1020 грн.

Такі заходи, як вважають в українському уряді, сприятливо відіб’ються на безпеці дорожнього руху, а контроль з боку МВС за технічним станом автомобілів допоможе знизити кількість дорожньо-транспортних пригод.

За матеріалами: unn.com.ua

Читайте також: