fbpx
Інновації

Чорноморський регіон має більше перспективи для розвитку медичного туризму – віце-президент ПАЧЕС

Чорноморські і Прибалтійські країни мають хороші перспективи для реалізації спільних проектів у сфері медичного туризму. Про це, під час виступу в естонській Пярну на 22-му засіданні Парламентської конференції Балтійського моря заявила народний депутат України, віце-президент ПАЧЕС Олена Нетецька, повідомили її представники.

«У ряді наших держав намітився серйозний поворот до розвитку медичного туризму», – зазначила нардеп.

За її словами, це не тільки вихід на новий рівень реабілітації та санаторного лікування, а й розвиток ряду спеціалізованих медичних клінік в сприятливому кліматі Чорноморського регіону.

Крім того, Олена Нетецька нагадала усім загальновідомий факт про тенденції населення «старого континенту» до старіння, які можна «звести нанівець» подальшим розвитком новітніх медичних технологій.

«Не секрет, що населення Європи старіє, і йому гостро необхідні новітні медичні технології, які дозволяють продовжити працездатність організму і протистояти поширеним в Європі захворюваням», – підкреслила Олена Нетецька.

Нардеп вважає, що тут є великі можливості для подальшої співпраці в регіоні.

Раніше повідомлялося, що АР Крим може стати майданчиком для реалізації міжнародного проекту, мета якого – розвиток круїзного туризму.

За допомогою ПАЧЕС, заявляла раніше Олена Нетецька, можна реалізувати спільну ініціативу з подальшим просуванням Чорноморського узбережжя в якості «туристичного макрорегіону». Для цього, за словами політика, необхідно ввести єдині правила пасажирського мореплавання в Чорноморському регіоні, спростити митні та прикордонні процедури під час перетину кордонів «круїзними туристами».

За матеріалами: УНН

Читайте також: