fbpx
Футбол

УПЛ. Найяскравіші події 7-го туру

Черговий тур в українській Прем’єр-лізі був багатий на події, а найяскравішим з них, без сумніву, є перемога дніпропетровського «Дніпра» над донецьким «Шахтарем» з рахунком 3:1. Команда Хуанде Рамоса виграла у справі: футболісти «Дніпра» практично нічого не дозволили «Шахтарю» створити в атаці і при цьому показали насущні проблеми гірників в обороні. Такий клуб, як донецький «Шахтар», безумовно, повинен вміти витягати з поразок, подібних вчорашній, правильні уроки. Ніхто не сумнівається в силі «Шахтаря», але гра з «Дніпром» показала, що сьогоднішній «Шахтар» далекий від «Шахтаря» торішнього. У наступному, восьмому турі УПЛ, «Шахтар» зіграє з «Металістом», а «Дніпро» – з київським «Динамо». Ці поєдинки – прекрасний шанс показати, був результат матчу «Дніпро» – «Шахтар» випадковістю чи закономірністю.

Після 7-го туру в УПЛ залишилася лише одна команда, яка жодного разу не програла в поточному сезоні – це харківський «Металіст», який після вчорашньої осічки «Шахтаря» вийшов на чисте перше місце. У поточному сезоні бали у «Металіста» змогла відібрати тільки луганська «Зоря», а в разі перемоги в наступному турі над «Шахтарем» підопічні Мирона Маркевича зможуть збільшити свою перевагу в чемпіонській гонці. У 7-му турі знову забивав форвард «Металіста» Марко Девіч, який з сімома забитими м’ячами очолив список кращих бомбардирів УПЛ в поточному сезоні. Сім ігор – сім голів. Блискучий результат для нападника!

У сьомому турі УПЛ вперше в сезоні виграли львівські «Карпати». Головний тренер львів’ян Олександр Севідов минулого сезону тренував ужгородську «Говерлу», і саме цей клуб у 7-му турі обіграв «Карпати». З почином, так би мовити.

Продовжує дивувати полтавська «Ворскла», яку до футбольних вершин веде колишній нападник цієї команди Василь Сачко. Полтавчани в 7-му турі зіграли внічию 3:3 з «Волинню» та розташувалися в турнірній таблиці на високому шостому місці. Також продовжує дивувати, тільки з негативного боку, київський «Арсенал». Команда, яка ще недавно грала в єврокубках, знаходиться в нинішньому сезоні на передостанньому місці в турнірній таблиці. Ніхто, в принципі, від «Арсеналу» в цьому сезоні і не очікував участі в боротьбі за високі місця, але і знаходження «канонірів» в зоні вильоту теж можна назвати сенсацією.

Так і не виграла поки що жодного матчу сімферопольська «Таврія», яка в даний момент є найгіршою командою в УПЛ. Вчора «Таврія» знову програла. Цього разу – представнику України в Лізі Європи одеському «Чорноморцю», який виліз на четверте місце, відтіснивши на п’яте київське «Динамо».

Всі результати матчів 7-го туру УПЛ виглядають так:

«Металург» (Донецьк) – «Зоря» 2:0

«Ворскла» – «Волинь» 3:3

«Арсенал» – «Іллічівець» 1:2

«Металіст» – «Севастополь» 3:1

«Карпати» – «Говерла» 1:0

«Металург» (Запоріжжя) – «Динамо» (Київ) 1:2

«Дніпро» – «Шахтар» 3:1

«Таврія» – «Чорноморець» 1:2.

Фото: shakhtar.com

Читайте також: