fbpx
Політика

Україна зацікавлена ​​в зоні вільної торгівлі з країнами СНД та МС – Кожара

Україна зацікавлена ​​у створенні повноцінної зони вільної торгівлі з країнами Митного Союзу та СНД. Про це повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час брифінгу в понеділок.

«Україна дуже зацікавлена ​​в тому, щоб з Митним Союзом та країнами СНД працювала повноцінна зона вільної торгівлі», – підкреслив Леонід Кожара.

Глава українського МЗС нагадав про те, що Україна вже отримала статус спостерігача в Митному Союзі. При цьому, як додав міністр, статус спостерігача в Митному союзі не суперечить жодним українським зобов’язаннями перед Брюсселем.

Читайте також:  Лобіст УПЦ МП спочатку визнав зв’язок з РПЦ, а потім заперечив

Раніше заступник глави Мінекономрозвитку Росії Олексій Лихачов попередив, що Митний союз і Росія готуються до лібералізації торговельних відносин між Україною та Європейським союзом і вивчають всі можливі механізми із захисту свого ринку. Зокрема, вивчається можливість з введенням тимчасових мит на товари з України і посилення митного режиму для українських постачальників. За словами Ліхачова, застосування Росією та Митним союзом таких заходів – поширена практика в СОТ, яка прописана в угоді про створення зони вільної торгівлі між країнами СНД.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Це абсолютно в логіці зовнішньої торгівлі, існує тріада заходів під назвою спеціальних захисних, компенсаційних та антидемпінгових заходів, які абсолютно прийнятні для СОТ», – зауважив російський політик.

Нагадаємо, що офіційний Брюссель раніше направив Кремлю попередження щодо «торговельної війни» з Україною. Крім того, вже 20 серпня в міністерство доходів і зборів України повідомили про відновлення нормальної співпраці з Росією в торговельній сфері. Російська митниця з 14 серпня по 20 серпня посилила контроль за вантажами більшості українських експортерів.

За матеріалами: УНН

Читайте також: